Specialist in parketvloeren

Parketvloeren zijn nog steeds één van de meest gewilde vloersoorten ter wereld. Parket is beschikbaar in vele kleuren en structuren en past daardoor in ieder interieur. Al sinds begin jaren ’80 is Interwood een echte speciaalzaak op het gebied van parketvloeren in de ruime regio van Antwerpen, Mechelen en Lier.

Interwood kiest uitsluitend voor kwaliteit door samen te werken met bekende merken als Haro, Boën, Giordano, Wicanders, Velvet en Lamett.

Voordelen en nadelen van parketvloeren

Het grootste voordeel van een parketvloer is toch wel dat u de natuur in huis haalt. Het straalt warmte en gezelligheid uit en is bovendien erg prettig om op te lopen. Mits parket op de juiste manier wordt onderhouden gaat het ook een leven lang mee. Kleine beschadigingen kunnen ook vrij simpel en snel gerenoveerd worden. Daar een parketvloer een zeer goede isolatie biedt, zorgt het tevens voor een meerwaarde in uw woonst.

Wat zijn dan de nadelen? Parketvloeren kunnen niet goed tegen temperatuurwisselingen en vochtige ruimtes. Over het algemeen ligt de aanschafprijs van parket hoger, maar daar krijg je dan natuurlijk wel weer kwaliteit voor terug. Binnen het parket zijn er diverse prijsklassen, dit is met name afhankelijk of u kiest voor volledig of gedeeltelijk massief hout.

Onderhoud van parket

Zoals we hierboven al aangaven kan parket een leven lang meegaan, mits deze correct wordt onderhouden. Vooral om het uiterlijk van een parketvloer te behouden, is regelmatig en goed onderhoud van zeer groot belang. Ook voor die onderhoudsproducten bent u bij ons aan het juiste adres! Wij adviseren u graag bij welke parketvloer u de geschikte boenwas, reiniger of ontvetter kunt gebruiken

Bezoek ook eens...

Contacteer ons

Wilt u een afspraak maken om onze showroom te bezoeken of heeft u een vraag over parket? Vul dan onderstaand contactformulier volledig in of contacteer ons via: